maandag 8 juli 2013

Burgemeester Londen: 'Vrouwen studeren alleen om man te vinden'

De Londense burgemeester Boris Johnson heeft zich de woede van het vrouwelijk deel van de Britten op de hals gehaald door te zeggen dat vrouwen alleen studeren om een man te vinden.

Johnson beantwoordde samen met de Maleisische premier Najib Razak vragen bij het begin van het Islamitisch Economisch Forum in Londen. Razak vertelde dat in zijn land 68 procent van de studenten vrouwelijk is, waarop Johnson hem volgens de krant The Independent onderbrak met: 'Ze moeten mannen vinden om te trouwen.' De opmerking viel totaal verkeerd bij veel mensen, bleek uit een storm van kritiek op onder meer Twitter.

Johnson, die zich nadrukkelijk positioneert als mogelijke opvolger van premier David Cameron, staat bekend om zijn grappen die verkeerd vallen. Zo zei hij tijdens een verkiezingscampagne van zijn Conservatieve Partij: 'Een stem op Tory zal ervoor zorgen dat je vrouw grotere borsten kan krijgen en jouw kansen om een BMW M3 te bezitten, toenemen.'

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen voegde hij een Chinese gastheer toe dat tafeltennis helemaal geen Chinese uitvinding is. 'Pingpong is uitgevonden op de dinertafels van Engeland in de 19e eeuw en werd wiff-waff genoemd.'

Ook tijdens de Spelen maakte hij naam met zijn onbehouwen uitspraken. Hij schreef in een column dat de beachvolleybalsters 'glimmen als natte otters'. In een interview met de New Yorker zijn hij dat hij van Londen houdt 'omdat er een grotere keuze aan meisjes' is en dat 'voortplantingskeuzes' een van de redenen vormen waarom mensen naar de grote stad verhuizen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten