woensdag 10 juli 2013

Zes meter lange python 'breekt in' bij winkel

Toen de politie in het noordoosten van Australië uitrukte na melding van een inbraak in een winkel in het stadje Ingham, troffen zij daar een gat in het plafond aan en een plas met braakselachtige vloeistof. Wat eruitzag als een plaats delict, bleek in werkelijkheid het werk van een python van bijna zes meter.

De politie schakelde de hulp in van een slangenspecialist om het reptiel van 17 kilogram te vangen. 'Zijn kop was net zo groot als die van een kleine hond,' verklaart een woordvoerder van de politie in Queensland. De python lag verscholen langs een wand van de liefdadigheidswinkel en is ongedeerd overgebracht naar een opvang.

In eerste instantie dacht de politie aan sporen van een inbreker. 'We dachten dat iemand door het plafond was gevallen', vertelt de woordvoerder. Toen diegene op de vloer terecht kwam zou hij of zij hebben overgegeven en daarna zijn omgevallen, dacht het korps vanwege de plas met braaksel en de vernielingen die zij aantrof.

De python zou via het dak, dat door een cycloon twee jaar geleden beschadigd was geraakt, naar binnen zijn gekomen. Vervolgens zakte het beest door het plafond en door zijn metershoge val raakten kledingrekken en andere spullen in de winkel beschadigd.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten