donderdag 11 juli 2013

Journaliste veroorzaakt rel: 'Moeilijker om van rosse baby te houden'

De Britse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins, die bekend werd dankzij de realityreeks The Apprentice, veroorzaakte in het Verenigd Koninkrijk ophef door te zeggen dat ze geen kinderen met een rode haarkleur wilde.

De ster werkt nu als commentator en journaliste, vorige week schreef Katie Hopkins al op Twitter. "Roodharige baby's, net als een andere baby, maar veel moeilijker om van te houden." Ze ging hier nog dieper op in tijdens een interview met het magazine OK! "Toen mijn zoon Max geboren werd, moest ik meteen weten of hij rood haar had."

Eerder had de mama van twee al op tv gezegd dat ze niet wilde dat haar kinderen speelde met leeftijdsgenoten met namen als Tyler and Charmaine omdat die vaak uit een lagere klasse kwam. "Je kunt heel wat afleiden uit een naam. Als ik bepaalde namen hoor, begin ik meteen te zuchten." Wat meteen kwaad bloed zette bij de kijkers, presentator Phillip Schofield moest zelfs ingrepen tijdens een debat met het publiek. Een kijker reageerde namelijk dat de presentatrice discrimineerde omdat ze kinderen beoordeelde op basis van hun namen. De heftige discussie werd meteen een internetsensatie in het land, het filmpje op YouTube werd meteen door 3,5 miljoen mensen bekeken.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten