vrijdag 12 juli 2013

Nederlandse is slachtoffer in gruwelzaak Melbourne

Een jonge Nederlandse toeriste is eind vorig jaar in een hotel in Melbourne wekenlang vastgehouden en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld. Een stel zou de vrouw gevangen hebben gehouden als seksslavin. De 6 weken durende beproeving van de naar verluidt 21-jarige vrouw is deels vastgelegd op video.


Australische aanklagers hebben vandaag extra tijd gevraagd om maar liefst 450 uur aan beelden waarop de gruwelheden zijn vastgelegd te kunnen bestuderen.

De 46-jarige verdachte Alfio Anthony Granata verscheen vandaag in de rechtszaal in Melbourne voor een korte zitting. De zaak werd verdaagd zodat er meer tijd is om de beelden te bekijken en meer bewijs te verzamelen.

Martelingen
De Australische media schrijven gedetailleerd over de gruwelheden die plaats hebben gevonden. De Nederlandse zou Granata en zijn 32-jarige partner Jennifer Peaston hebben ontmoet op een feestje in de wijk St. Kilda. De twee zouden de jonge vrouw vervolgens hebben meegenomen naar het Bell City complex in Preston, waar ze langere tijd een appartement huurden.

Vanaf 15 november tot de kerst is het slachtoffer opgesloten en vervolgens wekenlang op ernstige wijze mishandeld. De vrouw werd stelselmatig verkracht. Ze werd geslagen met een stok, vastgebonden met kettingen en in het gezicht gestompt. Ze werd geschopt terwijl ze werd vastgehouden door een derde persoon, geslagen met huishoudelijke voorwerpen en bewerkt met vuur uit een aansteker.


Natte vloer
Na de aanvallen werd ze volgens de politie verbannen naar de badkamer waar ze naakt op de natte vloer moest slapen. Ze zou gedwongen zijn tot het gebruiken van drugs en gedwongen zijn tot trio's, waarvan vele op beeld werden vastgelegd. De vrouw mocht alleen Granata aankijken of naar de vloer kijken. Ze mocht het slaan en schoppen niet afweren. Dan zouden hardere maatregelen het gevolg zijn.

Duivel
'Ze leefde in grote angst voor de mishandelingen en was bang de verdachte boos te maken. Haar mentale toestand verslechterde door het misbruik,' laat het politierapport lezen. Granata zou het slachtoffer hebben verteld dat hij door de duivel bezeten was. Hij beschuldigde de Nederlandse vrouw ook ervan zijn vriendin te willen afpakken.

De mishandelingen werden naarmate de tijd vorderde erger. Zo dreigde hij haar te vermoorden als ze voor de kerst geen beter gedrag vertoonde. Hij beet de Nederlandse daarop in haar lip en nek.

'Ik zal je zoveel pijn doen dat je wekenlang aan de beademing moet, als je dan weer beter bent, begint alles opnieuw,' zou hij hebben gezegd. De vrouw moest vervolgens haar haar en haar vinger- en teennagels afknippen om die vervolgens samen met wat bloed in een envelop te doen. Dit zou haar einde symboliseren, klonk Granata's uitleg.

Zelfmoord
Op Eerste Kerstdag stak de Nederlandse Granata neer en probeerde vervolgens een einde aan haar eigen leven te maken. Granata en Peaston raakten in paniek vanwege de verwondingen en belden de hulpdiensten. Zowel Granata als het slachtoffer werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Nederlandse verbleef daar vervolgens vier weken. Granata en Pearson werden opgepakt. De politie kon beslag leggen op de 450 uur aan gruwelijke beelden van de seksuele en gewelddadige mishandelingen. De aanklagers vragen nu om extra tijd om meer bewijs te verzamelen.

Hoofdverdachte Granata is voor meer dan 100 misdrijven aangeklaagd, waaronder 62 verkrachtingen. Zijn partner is ook verdachte. Beiden werden al in februari gearresteerd en aangeklaagd, aldus Australische media. Granata verklaarde tijdens verhoren dat alle seksuele handelingen met instemming van de Nederlandse zouden hebben plaatsgevonden.

Ministerie op de hoogte
Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de politie de Nederlandse ambassade in Australië destijds heeft ingelicht. Medewerkers van de Nederlandse vertegenwoordiging hebben de vrouw meerdere keren bezocht, ook in het ziekenhuis. Het ministerie heeft contact onderhouden met de ouders van de vrouw.

De Nederlandse zou naar verluidt zijn teruggekeerd naar Europa en zal naar verwachting wel getuigen als de rechtszaak van start gaat.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten