dinsdag 9 juli 2013

Man deelt geld uit op straat

Een zonderling is in Noorwegen de straat opgelopen met een pak biljetten. De onbekende deelde geld uit in de straten van Aurskog en verdween daarna van het toneel. "Het is een merkwaardige zaak", zegt Bjørn Jahr van het politiedistrict Romerike aan de krant Dagbladet.

"Voor zover we weten, deelde hij zo'n 4.000 euro uit. Maar dat bedrag kan nog oplopen. Misschien krijgen we nog telefoontjes." De politie kreeg drie oproepen. Het eerste telefoontje kwam binnen om 16.30 uur. "Een man liep schreeuwend rond op straat. Hij leek verward en liep op auto's af. Dat was zo ongeveer de inhoud van het eerste telefoontje", vertelt Jahr.

Wat later kreeg de politie een tweede telefoontje met de melding dat de man voor ongeveer 3.415 euro door een ruit van een wagen gegooid had. En dan volgde er nog een derde telefoontje. Een man kreeg zomaar 570 euro toegestopt. De politie tast voorlopig nog in het duister over het motief van de 'weldoener'. "Toen we de meldingen binnenkregen, hebben we een patrouille gestuurd en die trof een fiets aan maar geen gebruiker. We willen graag in contact komen met de man. We willen immers weten of het om zijn geld of het geld van iemand anders ging."

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen. "Dit is een merkwaardige zaak. We weten niet wie het is en waarom hij het deed", aldus Jahr. "We hebben ook verschillende beschrijvingen gekregen. De man zou tussen 17 en 30 jaar oud zijn en mager gebouwd. Hij droeg ook een donkere sweater met kap", besluit Jahr.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten