zondag 20 oktober 2013

Buurman van ontvoerder Castro blijkt moordenaar


FBI stuit tijdens onderzoek op oude zaak

Het huis van Ariel Castro wordt neergehaald door de FBI. Nu blijkt ook de buurman een moordenaar te zijn. © epa.


De Amerikaanse ontvoerder en serieverkrachter Ariel Castro, die jarenlang drie vrouwen gevangen hield en misbruikte in zijn huis in Cleveland, blijkt niet de enige in de buurt met een besmeurd verleden. Zijn buurman is aangeklaagd voor het vermoorden van twee vrouwen en het verkrachten van twee meisjes in de jaren 90. Dat heeft de Amerikaanse recherche FBI vrijdag bekendgemaakt.


Elias Acevedo (49) zou in 1994 een 30-jarige buurvrouw hebben vermoord. Een jaar later bracht hij volgens de politie een zwanger 18-jarige meisje om het leven. Ook zou hij twee meisjes van 11 en 8 herhaaldelijk hebben misbruikt. Verder wordt hij verdacht van het verkrachten van zijn schoonzus. Acevedo heeft bekend en ontloopt daardoor de doodstraf.

In mei werden drie vrouwen bevrijd uit de woning van Castro aan Seymour Avenue in Cleveland. Ze waren respectievelijk in 2002, 2003 en 2004 verdwenen. Bij één van hen had hij een kind verwekt. Dat meisje was 6 jaar toen ze werd gered. Castro werd veroordeeld tot levenslang en 1000 jaar celstraf. Een maand na het vonnis pleegde hij zelfmoord.

Onopgeloste misdrijven
Na de vondst van de ontvoerde vrouwen besloot de politie om onopgeloste misdrijven in de omgeving te onderzoeken. Ze spraken met de buren en ontdekten dat Acevedo in het verleden was veroordeeld voor zedenmisdrijven. Hij had verzuimd zijn verblijfplaats aan de autoriteiten door te geven.

DNA-onderzoek bracht hem vervolgens in verband met de moorden en verkrachtingen. Zijn sporen konden worden gekoppeld aan de verkrachting van zijn schoonzus in 1993. Die gebeurde vlakbij Seymour Avenue. Een eindje verderop werd een jaar later het lichaam van Acevedo's buurvrouw gevonden.

Kort na die moord verdween de zwangere jonge vrouw. Ze werd voor het laatst gezien in januari 1995 in de buurt van Seymour Avenue. Haar lichaam werd pas vorige week gevonden, toen Acevedo de politie naar een rioolput leidde




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten