dinsdag 22 oktober 2013

Nu ook blond 'Romameisje' gevonden in Dublin

De politie in Dublin heeft een jong blond meisje uit een Romakamp gehaald en onder toezicht van de kinderbescherming geplaatst. Aanleiding waren telefoontjes van mensen die de politie erop wezen dat het meisje niet in het kamp thuis leek te horen, meldden Ierse media.

De situatie zou volgens de bezorgde burgers lijken op het incident in Griekenland. Daar werd een week geleden een blond meisje in een Romakamp aangetroffen dat mogelijk slachtoffer is van kinderhandel.

Het Ierse Romapaar beweert de biologische ouders van het kind te zijn. Er is een geboorteakte en paspoort van het meisje overhandigd aan de politie, maar die twijfelt aan de echtheid daarvan. De geboortedatum van het meisje komt niet overeen met de gegevens van het ziekenhuis waar ze geboren zou zijn.

In Griekenland heeft het gerechtshof opgeroepen alle Griekse geboorteakten van de afgelopen 6 jaar op vervalsing te onderzoeken. Het Romapaar dat zich voordeed als de ouders van het kindje had identificatiebewijzen vervalst om het meisje te registreren. Gevreesd wordt dat het incident met het blonde meisje niet op zichzelf staat.

Ongeveer 10 vermissingszaken van kinderen waarover de politie meldingen heeft gekregen, worden naar aanleiding van het Griekse incident 'zeer serieus' genomen, meldde een woordvoerder van een Grieks kinderfonds tegenover CNN. Het zou daarbij gaan om kinderen uit de Verenigde Staten, Canada, Polen en Frankrijk.




Bron
Lees ook: DNA-test wijst uit: Iers meisje wel familie van Roma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten