maandag 21 oktober 2013

Grieken willen massaal af van nazitatoeage

© thinkstock.


Tatoeages van hakenkruisen en andere nazisymbolen lijken in Griekenland uit de mode te raken. Dokters en tatoeëerders zien een toename van het aantal personen dat hun lichaamskunst wil laten verwijderen. Dat meldde de Britse krant The Guardian vandaag.

De fascistische tatoeages raakten in de afgelopen jaren in de mode door de opkomst van het nationalisme en de extreem rechtse partij Gouden Dageraad. Maar veel mensen zijn de tatoeage nu liever kwijt dan rijk, sinds eind september een groot deel van de partijtop van Gouden Dageraad werd opgepakt op verdenking van het oprichten van een criminele groep.

'Vooral jonge mensen'
'Het gaat vooral om jonge mensen van tussen de 20 en 25 jaar die in de afgelopen 2 of 3 jaar een tatoeage hadden laten zetten', zegt een huidarts in Athene, die de tatoeages met lasertechniek verwijdert. Het gaat niet alleen om neonazi's, maar ook om politieagenten en militairen. Die hadden de tatoeages als uiting van nationalisme, maar vrezen te worden aangezien voor aanhangers van Gouden Dageraad.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten