vrijdag 25 oktober 2013

VS jagen op Roemeense internetoplichter

De Amerikaanse politiedienst FBI probeert een vermeende Roemeense internetcrimineel en zijn bende achter de tralies te krijgen. De man en zijn handlangers staan bekend als 'meesters der illusie', die mensen via internet laten betalen voor niet-bestaande voertuigen. Dat berichtte de BBC vrijdag.

De 33-jarige Nicolae Popescu zou met zes anderen voor miljoenen dollars consumenten hebben opgelicht via websites als eBay, Cars.com en Autotrader.com. De groep verkocht niet-bestaande auto's voor bedragen die soms opliepen tot omgerekend bijna 29.000 euro.

Volgens de autoriteiten waanden de oplichters zich ongrijpbaar. In een opgenomen telefoongesprek zou de Roemeen hebben gepocht dat hij 'buiten het bereik' is van de Amerikaanse autoriteiten. 'Ze dachten dat hun afstand ze zou vrijwaren van onze aandacht. Ze hadden het mis', waarschuwde Loretta Lynch van het Openbaar Ministerie in New York.

De bende zou erg sluw te werk zijn gegaan. Websites en eigendomsbewijzen werden nagemaakt en de oplichters beschikten volgens de FBI over valse identiteiten. De politiedienst verdenkt Popescu overigens niet alleen van fraude, maar ook van het witwassen van geld.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten