dinsdag 12 november 2013

80-jarige terroriste vrijuit voor OPEC-aanslag in 1975


Sonja Suder krijgt wel 3,5 jaar cel voor drie andere aanslagen

De 80-jarige Sonja Suder vandaag in de rechtbank. © ap.


Een rechtbank in Frankfurt heeft een inmiddels 80-jarige Duitse terroriste vrijgesproken van betrokkenheid bij de dodelijke aanslag op het OPEC-gebouw in Wenen in 1975. Sonja Suder moet wel 3,5 jaar de cel in voor drie andere aanslagen waar alleen materiële schade werd aangericht.

Suder was lid van de linksradicale Revolutionaire Cellen en werd in 2011 door Frankrijk uitgeleverd aan Duitsland. De drie terroristische acties waar ze wel voor werd veroordeeld, waren eind jaren 70 op een slot in Heidelberg, een pompenfabriek in Frankental en een fabriek van MAN in Neurenberg.

Carlos de Jakhals
De terroristen die een conferentie in het OPEC-gebouw overvielen en daar drie mensen doodden, stonden onder leiding van de beruchte terrorist Carlos de Jakhals.

Suder hoorde het oordeel van de rechtbank onbewogen aan en kon na de uitspraak het gerechtsgebouw als vrij burger verlaten omdat ze al driekwart van haar straf in voorarrest had gezeten.

Buiten werd Sonja Suder opgewacht door zo'n 100 sympathisanten. De rechtszaak tegen de bejaarde vrouw heeft 14 maanden geduurd.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten