woensdag 13 november 2013

Arme Amerikaan verdient geld met 'wonderbiljetten'

Gary (60) toont een van zijn 'wonderbiljetten'. © kos.


Een gepensioneerde uit Arizona heeft een bijzondere manier gevonden om geld te verdienen. Op elk dollarbiljet dat hij uitgeeft, schrijft Gary (60) de volgende boodschap: 'Stuur me dit bankbiljet alstublieft terug. Ik ben erg arm', gevolgd door zijn adres. Vreemd genoeg zijn er nogal wat mensen die op zijn verzoek ingaan.

Bijna elke dag krijgt Gary 2 dollar teruggestuurd, of gemiddeld 60 dollar per maand. Sommige goede zielen sturen hem een 'bonus', waardoor de Amerikaan soms tot 100 dollar aan 'wonderbiljetten' in de maand opstrijkt.

Het systeem blijkt legaal. Gary's boodschap, aangebracht met opvallende rode inkt, beschadigt de bankbriefjes niet en het geld wordt niet gebruikt voor criminele doeleinden. De man uit Phoenix rekent gewoon op de vrijgevigheid van de mensen. 'Ik word er niet rijk van, maar het helpt om te facturen te betalen', zegt hij.

De gepensioneerde brengt enkel bankbiljetten van 1 dollar in omloop. 'De mensen zijn namelijk veel minder geneigd om grotere coupures terug te sturen', is zijn filosofie. De man heeft biljetten terug gekregen van over de hele wereld. 'Tot uit Australië toe.'


© kos.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten