zaterdag 16 november 2013

Curiosity laat zijn huidige uitzicht op Mars zien





Sinds de shutdown van de Amerikaanse regering heeft NASA's Curiosity alweer een flinke afstand gereden en is de Marswagen weer een stukje dichterbij eindbestemming Mount Sharp. De Estlandse fotograaf Andrew Bodrov heeft een nieuwe interactieve panoramafoto van Curiosity's huidige omgeving op Mars gemaakt, waarop ook de 5,5 kilometer hoge berg te zien is.

Bodrov maakte in het verleden meerdere interactieve panoramafoto's van Curiosity's beelden. (Onder andere hier en hier te zien) De panoramafoto bestaat uit 101 beelden die de Marsrover ongeveer twee weken geleden op de Rode Planeet heeft gemaakt, en laat de huidige werkplek van Curiosity in 360 graden zien.

Curiosity is nog altijd onderweg naar Mount Sharp, de eindbestemming van het rijdende laboratorium. Het Mars Science Laboratory, zoals de rover officieel heet, landde in augustus 2012 op Mars. Na een reis van totaal 570 miljoen kilometer door het zonnestelsel landde de Marsrover in de 150 kilometer grote krater Gale, iets ten zuiden van de Marsevenaar. Midden in die krater ligt de 5,5 kilometer hoge Mount Sharp. De komende twee jaar onderzoekt de rover de bodem, rotsen en lucht. Wetenschappers willen zo te weten komen of op Mars ooit leven mogelijk is geweest.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten