woensdag 25 december 2013

13 personen aangeklaagd voor fabrieksbrand in Bangladesh

Archieffoto van de ramp waar te zien is dat een fabriekarbeider bedolven is onder het puin © afp.



Justitie in Bangladesh heeft de twee eigenaren en 11 anderen aangeklaagd voor de brand in een textielfabriek die ruim een jaar geleden aan 111 mensen het leven kostte. Hun is dood door nalatigheid ten laste gelegd. Dat heeft de Singaporese krant Straits Times vandaag gemeld. De brand was de zwaarste in een textielfabriek in de geschiedenis van het Aziatische land.

De politie heeft de eigenaren Delwar Hossain en zijn vrouw, aangeklaagd samen met managers en bewakers van de fabriek. In de Tazreenfabriek in de hoofdstad Dhaka werd onder meer kleding gemaakt voor C&A. Ook bedrijven als het Amerikaanse concern Walmarkt en Enyce, een merk dat eigendom is van de Amerikaanse rapper Sean 'Diddy' Combs, deden zaken met Tazreen.

De brand brak in november vorig jaar uit op de begane grond van de fabriek. Tal van werknemers op de acht hoger gelegen verdiepingen raakten ingesloten. Het waren vooral vrouwen. In paniek vluchtten de werknemers voor de rook en het vuur naar het dak of sprongen uit de ramen.

De brand was vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting. Kort na de brand zei de eigenaar dat zijn fabriek niet brandgevaarlijk was.




Bron
Lees ook: Arrestatiebevel directeuren kledingfabriek Bangladesh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten