maandag 23 december 2013

Derde storm van het jaar

© ANP.



Op zowel IJmuiden als Texel is vanavond windkracht 9 gemeten en dus stormt het aan de Nederlandse kust. Het is de derde storm van dit jaar, meldt de site weeronline.nl.


Vanaf windkracht 9 kan er gesproken worden van storm. De hardste windstoot tot nu toe is ook gemeten in IJmuiden; daar haalde de wind 104 kilometer per uur tijdens een vlaag. In de nacht naar dinsdag kunnen de windstoten nog iets steviger uitpakken en trekt ook de wind nog wat aan. Het KNMI gaf eerder al code geel in verband met de harde windstoten.

De zwaarste storm van dit jaar passeerde op 28 oktober. Toen werd op Vlieland korte tijd windkracht 12 gemeten. Ook op 5 december stormde het stevig, met op enkele plaatsen een windkracht 10. De harde wind hield maandag een snelle veerdienst van en naar Vlieland aan de kust. Ook een dienst tussen het eiland en Terschelling ging niet door. De rederijen die de veerdiensten naar de Waddeneilanden verzorgen meldden voor dinsdag nog geen afgelaste vaarten. De provincie Groningen bedient in verband met de harde wind geen bruggen. Dinsdag wordt gekeken of de bruggen weer open en dicht kunnen voor de scheepvaart.




Bron
Lees ook: Vrijdag mogelijk vierde storm dit jaar
Lees ook: 'Aardige kans' op vierde storm van het jaar
Lees ook: Stormschade valt mee, wel veel incidenten
Lees ook: Zware storm zorgt voor chaos in Brits kerstverkeer
Lees ook: Zeker twee doden door storm in Groot-Brittannië
Lees ook; Storm zorgt opnieuw voor schade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten