maandag 23 december 2013

Vrouw verrast twee jaar na dood haar gezin met cadeau

Brenda Schmitz schreef twee jaar geleden, vlak voor ze stierf, een brief met daarin drie wensen. Een vriend gaf ze de opdracht om de inhoud pas kenbaar te maken op het moment dat haar man een geliefde zou vinden. Die vond hij en dus werd haar gezin afgelopen donderdag verrast door een lokaal radiostation die haar brief had ontvangen.

Het ontroerende gebaar van de Amerikaanse vrouw is de afgelopen dagen inmiddels wereldwijd in het nieuws geweest. Velen bekeken de video op YouTube, waarin is te zien hoe haar man werd verrast.

Speciale opdracht
Brenda overleed na een strijd tegen eierstokkanker in januari 2011. Een maand voor haar dood, schreef ze de brief geadresseerd aan het lokale radiostation Star 102.5 in de staat Iowa. De zender laat ieder jaar opnieuw bijzondere kerstwensen in vervulling gaan.

Ze gaf een vriend de opdracht om de brief pas naar het station te mailen op het moment dat haar echtgenoot David weer verliefd was geworden. David verloofde zich afgelopen september met Jayne Abraham en dus was het afgelopen week zover.



Emotionele reacties
'We laten al meer dan 20 jaar kerstwensen in vervulling gaan', aldus Scott Allen, manager van het radiostation. 'Maar een verzoek als dit kregen we nog nooit. Niemand hield het droog in de studio toen we de brief in handen kregen. Het inspireerde ons om iets voor Brenda en haar achtergebleven gezin te doen.'

'Star' nodigde de nietsvermoedende David uit om hem vervolgens te melden dat ze een brief voor hem hadden ontvangen van zijn overleden echtgenote Brenda. De man reageert zichtbaar geëmotioneerd op haar schrijven.

Wensen
Brenda laat weten dat ze zielsveel van haar man, haar zonen en ook de nieuwe liefde van David houdt. Ze is haar erg dankbaar voor de liefde die ze hem en haar kinderen geeft.

Haar eerste wens is dat de nieuwe liefde van haar man een volledige dag zou worden verwend omdat ze als stiefmoeder liefdevol de zorg draagt voor Brenda's vier kinderen. 'Tover een glimlach op haar gezicht en laat haar weten dat ik al haar inspanningen apprecieer', schreef de vrouw.

Ook wenste ze dat het gezin getrakteerd zou worden op een 'magische' trip en dat het verplegend personeel van het Mercy Medical Hospital, waar Brenda tijdens haar ziekte werd behandeld, een plezierige feestavond met eten en drank zou beleven.

Alle wensen van Brenda gingen in vervulling dankzij het radiostation en enkele sponsors. De familie kreeg een reis naar DisneyWorld cadeau.





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten