maandag 23 december 2013

Vader wil oorlogsgebied betreden met ontvoerde baby

In Syrië is al meer dan twee jaar een burgeroorlog gaande. © AFP.



Een jonge moeder uit Frankrijk heeft een emotionele oproep gedaan aan president François Hollande. Haar ex heeft haar dochtertje van twintig maanden ontvoerd en ze vreest nu dat hij het kind zal meenemen naar het Syrische oorlogsfront.

'Ik wil een verklaring afleggen, in de hoop dat de president zo snel mogelijk in gang schiet', aldus Meriam Rhaiem op de Franse televisie. 'Mijn dochter Assia is ontvoerd door haar vader. Momenteel bevinden ze zich aan de Turkse grens om Syrië binnen te gaan.' Naar verluidt zou hij zich willen aansluiten bij het Al-Nusra Front, een rebellenbeweging die banden heeft met al-Qaida.

Volgens Meriam is haar man geradicaliseerd sinds hij kort na hun huwelijk in 2011 een pelgrimstocht naar Mekka ondernam. Al die veranderingen leidden uiteindelijk tot een scheiding. 'We zagen de opvoeding van Assia helemaal anders. Hij wilde niet meer dat ze naar school ging en naar muziek luisterde. Ze mocht geen normale jeugd hebben.'

Door het co-ouderschap had de extremist geen enkel probleem om het kind mee te nemen naar het buitenland. Een onderzoek naar de ontvoering is gestart.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten