zaterdag 28 december 2013

Luchtaanval op markt Aleppo kost tientallen levens

Een man verkoopt sinaasappelen in een verwoeste straat in Aleppo op 27 december © reuters.



Een luchtaanval op een markt in de Noord-Syrische stad Aleppo heeft zaterdag aan zeker twintig mensen het leven gekost. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gezegd. Onder de doden zijn zeker 4 kinderen, tientallen anderen raakten gewond.

De bommen kwamen neer op een drukke groentemarkt in de wijk Tariq al-Bab. Het regime van president Bashar Assad voert al bijna twee weken lang dagelijks luchtaanvallen uit op Aleppo. Volgens activisten zijn daarbij sinds 15 december al zeker vierhonderd mensen om het leven gekomen.

Het gaat om een bombardement met geïmproviseerde explosieven. Deze bestaan uit olievaten of andere cilinders waarin explosieven en metaalfragmenten zitten die vaak uit het laadruim van vliegtuigen worden gerold.

Een van deze bommen heeft een deel van een ziekenhuis vernietigd. Het is waarschijnlijk dat het dodental oploopt, meldde het observatorium.

Volgens de Syrische autoriteiten vecht het regeringsleger in Aleppo tegen rebellen die een groot deel van de stad in handen zouden hebben. Het Syrische leger heeft gebieden in het zuidoosten van de stad heroverd op de rebellen.

De Verenigde Staten en mensenrechtenorganisaties hebben eerder al luchtaanvallen met geïmproviseerde bommen veroordeeld, omdat de bombardementen willekeurig zouden zijn.




Bron
Lees ook: Assad stuurt paus bericht over Syrië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten