woensdag 25 december 2013

'Ook eerste kersttoespraak koning lekt uit'

© ANP.



Opnieuw is de koninklijke kersttoespraak uitgelekt. Dit keer betreft het niet de video, maar het script van de kersttoespraak. De koning roept op tot saamhorigheid en begrip voor elkaar.

Dat blijkt uit het script van de autocue dat op de website van de Publieke Omroep is te vinden. Het lek werd ontdekt door Anne Jan Roeleveld, die ook vorig jaar het lek ontdekte.

Erg pijnlijk voor koning
'Opnieuw is de kersttoespraak voor 13.00 uur op een niet beveiligde link te lezen. Erg pijnlijk voor de koning', zegt Roeleveld tegenover NU.nl. 'Dit geeft aan dat er niet veel van geleerd is.'

De kersttoespraak is dit jaar ergens anders gevonden dan vorig jaar. Anne Jan Roeleveld deed zijn ontdekking vorig jaar door op de website van het Koninklijk Huis de laatste video te bekijken.

In het internetadres paste hij vervolgens de datum en het volgnummer aan en kon de video downloaden. Omdat hij de koningin over vertrouwen hoorde praten, begreep Roeleveld dat het om de nieuwe kerstrede ging.

Het thema vertrouwen was dat jaar al door de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De RVD kondigde toen 'een diepgaand onderzoek' aan naar hoe dit in de toekomst kon worden voorkomen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten