zondag 22 december 2013

Man ziet live op tv hoe politie zijn zoon neerschiet

Een 80-jarige man uit Los Angeles heeft op televisie gezien hoe de politie zijn 51-jarige zoon doodschoot. Dat schrijft Los Angeles Times.

KTLA zond live-beelden uit van de wilde achtervolging in het centrum van de stad waarbij Brian Beaird betrokken was. Nadat zijn zoon hem had gebeld om te zeggen dat hij niets misdaan had, zette Bill Beaird de tv aan en zag hij hoe zijn zoon werd neergeschoten door de politie. Dat gebeurde nadat Beaird een ongeval had veroorzaakt en zijn wagen tot stilstand kwam tegen een brandkraan.

Reden voor de achtervolging was het roekeloze rijgedrag van de vijftiger, die vermoedelijk ook onder invloed achter het stuur zat, aldus de Amerikaanse krant. Waarom agenten het vuur openden is nog onduidelijk. Beaird zou ongewapend zijn geweest. Volgens Bill Beaird heeft de politie van Los Angeles zijn zoon vermoord, zegt de advocaat van de familie. Nabestaanden van de man hebben de stad Los Angeles voor de rechter gedaagd. Ze eisen een schadevergoeding van 20 miljoen dollar.

De betrokken agenten van de LAPD zijn voorlopig uit hun functie gezet. Er is een onderzoek geopend naar de schietpartij.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten