zondag 8 december 2013

'Drie slaven bevrijd in Bristol'

© AFP.




De Britse politie heeft zondag drie vermoedelijke slaven gered uit hun gevangenschap in Bristol. Het lijkt er sterk op dat de drie vrijgelaten mannen (een dertiger, veertiger en vijftiger) het slachtoffer waren van gedwongen arbeid en mensenhandel, liet de politie weten. Dat meldde de BBC.


Gesprekken daarover verlopen echter stroef: 'Sommigen zien zichzelf niet als slachtoffer en zelfs wanneer ze dat wel doen, dan kunnen ze daar nog niet over praten tegen de politie of andere autoriteiten', aldus het hoofd van de politie-afdeling die de mannen bevrijdde.

Hoe lang ze hun vrijheid kwijt waren, is niet bekend. Het drietal is naar een veilig onderkomen gebracht en krijgt daar professionele hulp.

Bij de grootscheepse actie viel de recherche in totaal acht kantoren, woningen en overnachtingsruimtes voor reizigers binnen. Twee mensen zijn aangehouden op verdenking van slavernijpraktijken. Vijf anderen werden in de boeien geslagen omdat zij te maken zouden hebben met cannabisproductie, heling en het witwassen van geld.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten