vrijdag 13 december 2013

Vrouw moet na miskraam in gevangenis zelf 'troep' opruimen

Foto ter illustratie © thinkstock.



Een Britse vrouw die 24 uur na haar opsluiting in een privégevangenis een miskraam kreeg, moest zelf haar 'troep' opruimen. Een verpleegster stond erbij en keek ernaar. De foetus bleef intussen op de harde vloer van haar cel liggen maar op hulp hoefde de heroïneverslaafde dievegge niet te rekenen.

Haar advocaat eist een onderzoek naar het incident. Een woordvoerder van de gevangenis wil zich niet uitlaten over 'individuele gevallen'.

Nadine Wright (37) had al een gevuld strafblad toen ze op een winkeldiefstal betrapt werd in haar woonplaats Newbold Verdon in Leicestershire. Ze stal er voor veertien Britse pond aan voedsel. Volgens haar advocaat pleegde ze de misdaad uit wanhoop omdat ze honger had en geen geld van de reclassering.

Ze pleitte schuldig en werd veroordeeld tot tien maanden gevangenis. Een dag na haar opsluiting in de privégevangenis HMP Peterborough kreeg ze een miskraam. 'Overal lag er bloed en ze werd gedwongen om alles zelf op te ruimen', verklaarde haar advocaat Philip Gibbs in de rechtbank van Leicester. 'De foetus werd niet meteen weggenomen. Het was een verschrikkelijke en erg traumatiserende gebeurtenis voor mijn cliënte. Pas drie dagen later kreeg ze eindelijk medische hulp.'


Een woordvoerder van de gevangenis liet weten dat hij zich niet kon uitlaten over 'individuele gevallen'.

'Een gevangene kreeg medische hulp op de dag van haar aankomst in de gevangenis. Een dag later kreeg ze ook een doktersbezoek. We hebben de plicht om zorg te dragen voor al onze gedetineerden. Ze kunnen ook allemaal rekenen op dezelfde medische zorg als de rest van de samenleving.'

HMP Peterborough opende haar deuren in 2005 en wordt uitgebaat door Sodexo.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten