donderdag 12 december 2013

Franse overheidsdienst stuurt brief naar... Napoleon

© Twitter.


Alsof ze hem niet kennen en alsof ze niet weten dat hij al 192 jaar dood is. Een Franse overheidsdienst verstuurde een brief naar niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Bij de dienst luidt het dat ze het slachtoffer geworden zijn van een grappenmaker en dat de brief automatisch verstuurd werd.


De brief ging uit van het Franse Instituut voor de Statistiek (INSEE), meer bepaald van de dienst bevolking. Het document werd verstuurd naar de Rue Saint Charles in Ajaccio op Corsica waar Napoleon het levenslicht zag.

Een wakkere burger gaf de ambtenaren een mogelijke hint waar ze Napoleon konden vinden. Hij noteerde droogjes het volgende op de enveloppe: 'Overleden in 1821, doorsturen naar Sint-Pieter'. En zoals we allemaal wel weten woont die in de hemel. Nu maar hopen dat de boodschap aankomt bij de wakkere ambtenaar van dienst.

Intussen laat de dienst weten dat het versturen van het document automatisch gebeurde naar alle nieuwe ondernemers. Vermoedelijk gaf een grappenmaker het oude adres van Napoleon op...







Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten