zondag 10 augustus 2014

Boze autocoureur doodgereden op circuit

Tragedie tijdens een autorace in de VS. Bij de zogenaamde Empire Super Sprints op het zandcircuit van Canandaigua (in de staat New York) raakte de 20-jarige Kevin Ward betrokken bij een botsing, waardoor hij uit de race werd gekegeld.

Ward stapte uit zijn bolide en ging boos verhaal halen bij dader Tony Stewart. De drievoudige NASCAR-kampioen reed vervolgens de jonge Ward aan op de racebaan. De 20-jarige racepiloot werd enkele meters weggeslingerd en bleef roerloos op de piste liggen (zie beelden onderaan).

Onderzoek
Onmiddellijk kwamen de hulpdiensten toegesneld, maar Ward overleefde de klap niet. De race werd meteen stopgezet en de politie van Ontario Coutny startte een onderzoek. Ze behandelen de zaak niet als een misdaad. 'We onderzoeken dit als een botsing tijdens een race', zegt sheriff Philipp Povero. 'Stewart was helemaal van slag na de crash en werkt volledig mee met het onderzoek. We vragen alle toeschouwers die beelden hebben van de botsing om die aan de politie te geven. Momenteel is er geen sprake van criminele feiten, maar het onderzoek moet nog uitmaken of dat eventueel wel zo kan zijn.'

Forfait
Stewart werd na ondervraging ook meteen weer vrijgelaten. Getuigen hebben het ook over een tragisch ongeval. Het team van Stewart heeft ook al gereageerd. 'Onze gedachten en gebeden zijn bij zijn familie en vrienden. We zijn nog altijd bezig met de details van deze tragedie te verzamelen', liet een woordvoerder weten. Stewart (42) zei daarna af voor de NASCAR-race waaraan hij vandaag moest deelnemen.

Rookie
De 20-jarige Kevin Ward jr was een echte racefreak. Op zijn vierde begon hij al met go-karting. In 2011 begon hij in het Sprint Car te racen. In 2012 werd hij uitgeroepen tot beste jongere ('rookie'). Hij was nu aan zijn vijfde seizoen in de Empire Super Sprints bezig.

WAARSCHUWING: DE BEELDEN IN ONDERSTAANDE LINK ZIJN SCHOKKEND EN NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS

Bekijk hier de schokkende beelden van het dodelijke incident




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten