vrijdag 15 augustus 2014

Onlangs geld van rekeningen inzittenden MH370 afgehaald

© reuters.



Vlucht MH370 verdween op raadselachtige wijze van de radar in maart maar vorige maand werd zo'n 25.000 euro afgehaald van de persoonlijke rekeningen van vier inzittenden.


Vijf maanden geleden raakte de Boeing 777 van Malaysia Airlines vermist en de zaak is nog altijd met raadselen omgeven. In totaal verdween 25.000 euro van de persoonlijke rekening van vier passagiers. De transacties zouden allemaal in juli via betaalautomaten plaatsgevonden hebben, zo'n vijf maanden nadat geen spoor meer van het toestel gevonden werd.

Onderzoek
De bank, die in Kuala Lumpur zou gevestigd zijn, merkte de verdachte geldafhalingen naar verluidt op 18 juli op. Begin deze maand legde de financiële instelling na een intern onderzoek een klacht neer bij justitie, die ondertussen officieel bevestigde met de zaak bezig te zijn.

Daarbij wordt geen enkel scenario uitgesloten. De gerechtelijke diensten houden dus eveneens rekening met de mogelijkheid dat een bankbediende betrokken is bij de transacties. De politie bekijkt ook beelden van beveiligingscamera's om eventuele verdachte personen te identificeren.




Bron
Lees ook: Echtpaar vast voor plunderen rekeningen doden MH370

Geen opmerkingen:

Een reactie posten