dinsdag 12 augustus 2014

Star (26) wil trouwen met beruchte moordenaar Charles Manson (79)

Afton 'Star' Burton (26) en Charles Manson (79) © Videostill CNN.



Charles Manson (79), een van de beruchtste moordenaars van de Verenigde Staten, heeft tegenwoordig een veel jongere vriendin, Afton 'Star' Burton (26), die dolgraag met hem wil trouwen.

Manson was de sekteleider van de zogeheten 'Manson Family'. In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen leden van de 'familiy' het huis binnen van actrice Sharon Tate in Los Angeles.

Tate, de acht maanden zwangere echtgenote van Roman Polanski, werd net als enkele aanwezige vrienden op brute wijze vermoord. Een dag later werden de zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw in hun huis vermoord door de groep van Manson. Manson werd in 1972 uiteindelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichten tot moord.

ATWA
Op zestienjarige leeftijd hoorde Star voor het eerst over Charles Manson. Nu, tien jaar later, beschouwt ze zichzelf als de vrouw van Manson, vertelt ze in een interview aan CNN. 'Hij heeft het eerste papierwerk voor ons huwelijk al gedaan,' vertelt ze. 'Ik ben totaal met hem, en hij is volledig met mij. Ik ben hiervoor geboren, dit is waar ik voor geboren ben, ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. '

Ster vertelt in het interview dat ze voor het eerst werd aangetrokken tot Manson na het lezen over ATWA, de milieufilosofie van Manson: ATWA staat voor air, trees, water, animals. (lucht, bomen, water, dieren). 'Het gaat over het leven op de planeet weet je, De aarde is een rots en al het andere is ATWA.'

Lichamelijk contact
De bijzondere relatie tussen Star en Manson is begonnen met het schrijven van brieven, gevolgd door telefoongesprekjes. Na een paar jaar verhuisde Star op 19-jarige leeftijd naar Corcoran in Californië, de thuisbasis van Corcoran State Gevangenis, waar Charles Manson de afgelopen 25 jaar gevangen heeft gezeten.




Tegenwoordig praat ze bijna elke dag met Manson aan de telefoon en bezoekt hem regelmatig in de weekenden. 'We praten over alles en nog wat. Ik probeer hem te helpen met allerlei papierwerk, dat soort dingen.' Daarnaast onderhoudt ze verschillende websites, gerelateerd aan Manson.

In de gevangenis is maar beperkt lichamelijk contact mogelijk. Tijdens bezoeken kunnen Star en Manson elkaar alleen knuffelen bij binnenkomst en vertrek. Omdat Manson een levenslange gevangenisstraf uitzit is meer lichamelijk contact niet toegestaan, zelfs niet als het tot een huwelijk tussen de twee geliefden komt.

Litteken
Dat veel mensen haar voor gek verklaren deert Star niet: 'Het kan me niets schelen wat mensen denken. Charles is niet de manipulatieve man die mensen denken te kennen van films en documentaires. Hij is helemaal niet zo.'

Star is extreem loyaal aan Manson. Ze heeft nog steeds een litteken op haar voorhoofd van een X die ze twee jaar geleden in haar voorhoofd kerfde. Een daad die vergelijkbaar is met wat de meisjes uit de Manson Family deden tijdens zijn proces in 1971. Star zegt dat ze het litteken aanbracht op verzoek van Manson als teken van protest omdat hij in 2012 tijdelijk in een isoleercel werd gezet.

Volgens Star verkeert Manson die in november 80 jaar wordt, in goede gezondheid. Ze zegt nog niet te willen nadenken over haar leven na het overlijden van Manson.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten