dinsdag 12 augustus 2014

Rotterdamse marktlui: de prijs blijft het belangrijkst

Dinsdag, de vaste marktdag in hartje Rotterdam. Volle kramen, een drukte van belang, boodschappenwagentjes en kinderwagens wringen zich door het publiek, op zoek naar verse groente en fruit.

De ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en de boeren- en tuindersorganisatie LTO vinden dat groente, fruit en andere etenswaar bestemd voor Rusland van de markt moeten worden gehaald.

Alleen zo zou de schade door de Russische boycotmaatregelen voor de Nederlandse boeren en tuinders worden beperkt. Nederlandse consumenten hopen intussen te profiteren van de dalende prijzen door de boycot.

Op de markt betaalt de klant vanaf deze week wel minder voor verse groente en fruit. Een rondje over de Rotterdamse markt bevestigt het beeld: lage prijzen, volop aanbod van Nederlandse produkten: tomaten, komkommers en paprika's.

'Alleen de prijs telt, mensen hebben maar weinig geld tegenwoordig', vertelt een marktvrouw. 'Tomaten lopen altijd wel goed, maar dat klanten echt om Nederlandse tomaten of komkommers vragen, nee.' Een vrouw slaat ondertussen haar slag en pakt drie pakjes tomaten voor 50 eurocent: ' Ik probeer op de herkomst te letten, maar hier staat het in Duits op. Maar wel lekker goedkoop, prima.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten