maandag 10 november 2014

Amerikaanse leeft nog na 45 minuten zonder hartslag

Screenshot. © Twitter.


Het is intussen iets meer dan een maand geleden, maar dokters in de Amerikaanse staat Florida hebben nog altijd geen verklaring voor de vrouw die 45 minuten lang geen hartslag had en er weer bovenop kwam. De 40-jarige Ruby Graupera-Cassimiro kreeg toen tijdens haar keizersnede een zeldzame vruchtwaterembolie en werd bijna dood verklaard.


Tegen alle verwachtingen in overleefde de vrouw én ze verkeert vandaag in uitstekende gezondheid, aldus ABC. 'Een dubbel wonder', verklaart het ziekenhuis.

Graupera-Cassimiro had net een gezonde dochter op de wereld gezet toen vruchtwater in haar bloedsomloop en hart terechtkwam en een vacuüm creëerde. Volgens Thomas Chakurda, een woordvoerder van het Boca Raton Regional-ziekenhuis, werden alle middelen ingezet om de vrouw te reanimeren maar leek het een verloren strijd.

De familie van de vrouw werd in de operatiekamer geroepen en dokters vertelden hen dat er niets meer was dat ze konden doen. Ze stonden op het punt haar dood te verklaren, toen de hartmonitor opnieuw een hartslag oppikte.

Geen hersenschade
Ondanks het feit dat de vrouw 45 minuten lang geen teken van leven vertoonde, liep ze geen hersenschade op. Het medisch personeel gebruikte een defibrillator en hartmassage om haar hart weer aan de praat te krijgen en de bloedcirculatie te herstellen. 'Vandaag verkeert ze in uitstekende gezondheid', aldus Chakurda.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten