zondag 9 november 2014

Vluchtelinge baart baby met grijs haar in Libanon

© kos.


In Libanon zag een jongetje met grijs haar het levenslicht. Zijn moeder is een Syrische vluchtelinge. Op social medial wordt beweerd dat de pasgeborene het symbool is van de steeds uitzichtlozer wordende crisis in de regio.

Libanese media maken melding van de opmerkelijke baby, zonder veel meer details vrij te geven. Bekend is dat de moeder van de baby een vluchtelinge is uit het fel geteisterde Syrië en dat ze in een niet nader genoemde plaats in Libanon is bevallen.

Speculaties
Dat het jongetje grijs haar heeft, is aanleiding tot speculaties op sociaalnetwerksites. Sommigen zien er een teken in dat het einde van de wereld nabij is. Anderen beweren dat het jongetje de steeds slechter wordende toestand in Syrië weerspiegelt. Dat is gerelateerd aan het verschijnsel dat soms opkomt bij mensen met veel stress: hun haar kan snel verkleuren. Daar komt ook het gezegde vandaan 'Ik krijg nog grijze haren van je'.

De oorzaak is echter niet bekend. De niet-gepigmenteerde haren kunnen ook een hormonale afwijking zijn, anders dan door stress veroorzaakt.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten