maandag 10 november 2014

Hackersteam IS kaapt wild om zich heen

Na de kaping zetten de IShackers deze teksten en foto's op de getroffen website. © Screenshot.


Een groep hackers die zich Team System DZ noemt kaapt tientallen internetsites in Nederland. De homepage wordt vervangen door beelden van Westerse F16-gevechtsvliegtuigen, foto's van door bombardementen gedode moslimkindjes en de boodschap 'I love you ISIS'.

Gisteren was de site van de Rotterdamse remonstrantse gemeente aan de beurt. Bezoekers zagen geen spreuken over 'vrijzinnig geloven in vrijheid en verdraagzaamheid', maar gruwelijke foto's van gebombardeerde steden en dode mensen plus steunbetuigingen aan de Islamitische Staat. In steenkolenengels waarschuwen de hackers de Verenigde Staten en hun bondgenoten.

De remonstranten ontdekten de kraak zondagochtend. 'We dachten dat ze het op ons gemunt hebben omdat wij de grootste remonstrantse gemeente van Nederland zijn en omdat we beginnen met een grote publiciteitscampagne,' zegt Martine Vredenbregt van de kerk.

Er is echter geen sprake van gericht digitaal religieus geweld, weet paddenstoelenkweker Johnny Masselink uit Twente sinds vorig weekend. Zijn site shiitake.nl werd toen ongewild het uithangbord van de hackersgroep. 'Ik dacht: Wat moet de Islamitische Staat nu met mijn eenvoudige webwinkeltje? Ze zullen de sites die het gemakkelijkst zijn te kraken wel pakken.' Masselink heeft zijn site inmiddels laten beveiligen.

Saddam Hoessein
Team System DZ hackte sinds afgelopen zomer naar schatting al zo'n 1600 sites wereldwijd. Eerst waren de hacks gericht tegen Israël en werd de Iraakse dictator Saddam Hoessein als martelaar getoond. Sinds de internationale aanval op de Islamitische Staat veranderde de boodschap in 'I love you ISIS' met de beelden van bombardementen.

Al bijna 40 Nederlandse internetsites zijn de klos. Er is geen enkele inhoudelijke samenhang tussen de gekraakte websites en een band met de oorlog in Syrië is evenmin te vinden. Slachtoffers zijn een badmintonclub, een timmerman en een nagelstudio, van alles wat.

Volgens de internetsite Geek.com is deze 'cyber-intifada' het werk van een groepje Arabische pubers. Ze schieten met hagel op eenvoudig beveiligde websites in de hoop ergens binnen te komen. Hun grootste 'vangst' tot dusver is de website van de Britse rugbyclub Keighley Cougars. Op Facebook probeerden de hackers hun succesjes uit te venten. Die pagina is inmiddels verwijderd.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten