dinsdag 11 november 2014

Boze reacties na sluiting poortjes Rotterdam Centraal


’Ik kom hier gewoon niet meer, wat een bullshit!’

Verwarring bij de toegangspoortjes van het Rotterdamse Centraal Station. © Eric Borsje.


De NS heeft zich vandaag de woede op de hals gehaald van duizenden bezoekers van Rotterdam Centraal door alleen mensen in de reizigerstunnel toe te staan met ov-chipkaart. De NS sloot vandaag, zonder aankondiging vooraf, alle toegangspoortjes op het nieuwe station af.


Medewerkers van nabijgelegen kantoorgebouwen en scholieren die dagelijks op CS een broodje halen of koffie, konden tot hun grote verbazing de tourniquets niet meer door.

,,Dit is bullshit,'' zegt een jonge Rotterdammer die doordeweeks dagelijks wat te eten haalt op het station. ,,Ik kom hier gewoon niet meer. Ik vind het veel te veel moeite.''

Ook andere bezoekers reageren verontwaardigd. Als Els Brusen hoort dat ze moet inchecken, maakt ze rechtsomkeert. ,,Dit nodigt niet uit om hier te gaan winkelen,'' zegt ze. ,,Ze moeten ergens iets open laten.''

Medewerkers in de winkels en eettentjes voelen de sluiting van de poortjes. Daar waar normaal rond de lunch lange rijen staan, is het nu een stuk minder druk. Volgens de NS is de maatregel op Rotterdam Centraal nog niet structureel, maar gaat het om een proef.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten