zaterdag 15 november 2014

'IS-beul Jihadist John gewond bij luchtaanval'

'Jihadist John' vlak voor de onthoofding van journalist James Foley. © ap.


De beul die namens Islamitische Staat al vier gijzelaars heeft onthoofd, is gewond geraakt bij een luchtaanval van de Verenigde Staten. Dat meldt the Mail on Sunday op basis van een geheim rapport. Bij de aanval, die een week geleden plaats had, zouden diverse kopstukken van Islamitische Staat zijn omgekomen.

'Jihadist John', zoals de IS-strijder door Britse media wordt genoemd, zou na de luchtaanval samen met IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gewond naar een ziekenhuis in Syrië zijn vervoerd. Een verpleegkundige heeft tegenover de krant bevestigd dat onder de gewonden ook de man is 'die de journalisten heeft afgeslacht.'

Groot-Brittannië heeft in een reactie tegen persbureau Reuters gezegd dat ze de berichten in onderzoek heeft.

Over de toestand van 'Jihadist John' is formeel niets bekend, omdat het bijna onmogelijk is om berichten uit het gebied te verifiëren. De aan de dood ontsnapte IS-strijders zouden zich nu weer schuil houden. Op het moment van de luchtaanval in de Iraakse stad Al-Qaim, pal aan de grens met Syrië, zouden de IS-strijders in een bunker hebben gezeten voor een topoverleg, zo schrijft The Mail on Sunday. Daarbij zouden 10 IS-strijders zijn gedood, en raakten 40 anderen gewond.

Vorige week al maakten andere media, zoals de Israëlische krant Haaretz, melding van de luchtaanvallen. Daarbij werd IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi genoemd als een van de gewonden.

Sinds augustus heeft Islamitische Staat twee Amerikanen en twee Britten onthoofd. Het gaat om de Amerikaanse journalisten John Foley en Steven Sotloff en de Britse hulpverleners David Haines en Alan Henning. Sindsdien wordt door de geheime diensten koortsachtig gezocht naar de beul, die is geïdentificeerd als een man uit Londen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten