vrijdag 4 november 2011

Ziekenhuis ontdoet zich per ongeluk van levende baby

© THINKSTOCK

In het zuiden van China zijn vier werknemers van een ziekenhuis geschorst nadat ze een pasgeboren baby hadden weggebracht, in de veronderstelling dat het kind overleden was.
De feiten vonden plaats op 26 oktober in een ziekenhuis in de stad Foshan in de provincie Guangdong. Er werd direct een onderzoek naar het voorval geopend.

Een acht maanden zwangere vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht met inwendige bloedingen en buikpijn. De vrouw kreeg haar kind, maar de baby vertoonde geen teken van leven. De medische ploeg oordeelde dat het kind overleden was, en bracht het weg. De opgelegde procedure daarvoor werd niet gerespecteerd.









Zo'n half uur later vroeg de schoonzus van de vrouw om de baby, die in een plastic zak gewikkeld was, te zien. 'Ik opende de zak en zag dat de handen van de baby bewogen en dat het kind ademde', aldus de vrouw. De zuigeling werd daarop overgebracht naar de intensive care en is momenteel stabiel.

Het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar. De vader en moeder van de pasgeborene zijn van plan een schadevergoeding van 34.000 euro te eisen.
(Redactie)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten