maandag 5 december 2011

Rechter: Verloofde hoeft niet te zeggen dat ze aids heeft

© THINKSTOCK

Een Australische man heeft de rechtszaak tegen zijn vrouw verloren, die hij aanspande omdat ze hem niet had verteld dat ze aids had voordat ze in het huwelijksbootje stapten.
De zaak vormt wereldwijd een belangrijk voorbeeld. De man wilde dat het huwelijk nietig verklaard zou worden, omdat hij naar eigen zeggen nooit met de vrouw zou zijn getrouwd als hij had geweten dat ze aids had. De rechter oordeelde echter dat het verzwijgen van deze informatie geen invloed had op de beslissing van de man om met de vrouw in kwestie te trouwen.

De vrouw kreeg in 2006 te horen dat ze aids had. Ze was toen 30. Haar man, toen een vijftiger, wilde het huwelijk laten annuleren, zodat zij bij een echtscheiding geen aanpsraak zou kunnen maken op hun huis.

Het is niet duidelijk of de man zelf de ziekte opliep.








Controleren
Volgens expert in familierecht Ian Shann: 'De moraal van dit verhaal is dat je mensen moet controleren voor je met hen trouwt. Er is weinig verschil in liegen over je gezondheid of je financiële omstandigheden. De enige aanvaarde voorwaarden voor een annulering van het huwelijk zijn overspel, een te jonge leeftijd, een schijnhuwelijk, onder druk getrouwd zijn of fraude. Deze zaak valt hier niet onder.'

Of de man in gevaar is gebracht door de leugens, werd niet door de rechter beoordeeld. (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten