maandag 5 december 2011

Scotland Yard in Iberië voor 'Maddie

Gerry en Kate McCann. © reuters

Meer dan vier jaar na de nog steeds spoorloze verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann uit een hotelkamer in het Portugese Praia da Luz zijn functionarissen van Scotland Yard opnieuw naar Spanje en Portugal getrokken.
De ontmoetingen daar met plaatselijke collega's maken deel uit van een nieuwe herziening van de zaak, wat in mei was aangekondigd, luidde het. Een meer precieze uitleg over wat besproken is en of er nieuwe elementen zijn, liet de Yard in het midden.







De toen vierjarige 'Maddie' verdween in juli 2007 tijdens een vakantie met haar ouders aan de Algarve. Ondanks een door de ouders aangepord, grootschalig onderzoek werd het kind niet teruggevonden. In juli 2008 werd het onderzoek stopgezet. De McCanns ijveren sedertdien voor heropening van het onderzoek en hebben daarvoor steun gekregen van Brits premier David Cameron.

De speurders waren in november drie dagen in Barcelona. Sinds heropening van het onderzoek zijn leden van de Yard ook al driemaal naar Portugal gereisd. (belga/odbs)

Bron:
Lees ook: Spaanse politie zoekt op vakantiepark naar Maddie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten