zaterdag 10 december 2011

Vermoedelijke overvallers Brink's opgepakt

© ANP

De bende die in verband wordt gebracht met de gewelddadige overval op een filiaal van Brink's geldtransport in Amsterdam-Zuidoost is op sterven na dood. Vier vooraanstaande leden van de bende zijn aangehouden in België, drie verdachten zijn nog voortvluchtig. Twee van hen zijn naar Marokko gevlucht en van een derde ontbreekt elk spoor.
Volgens de Belgische politie heeft de Scarface-bende (de bende kreeg deze naam omdat één van de leden bij een overval gekleed ging zoals Al Pacino in de film Scarface) meer dan 80 misdrijven op zijn naam staan. Het gaat om overvallen op winkels van benzinestations en postkantoren, carjackings en waardetransporten.









De overval die de Scarface-bende de das omdeed, was op 18 april in Zellik, een gemeente dichtbij Brussel. Twee mannen in een BMW M5 reden de vrachtwagen van een koerier klem op de Brusselse Ring. In een straat in Jette laadden ze 150.000 kortingsbonnen van supermarkt Delhaize ter waarde van 750.000 euro over in hun wagen en scheurden weg. De kortingsbonnen verlinkten echter een eerste verdachte, een zekere Jeriri. Hij probeerde de bonnen alsnog te verzilveren, maar ze waren al gebruikt.

De bende wordt ook in verband gebracht met twee overvallen in Nederland. In Rotterdam werden bij de overval op een waardetransportbedrijf twee mederwerkers neergeschoten. Zij raakten ernstig gewond. Bij de overval in Amsterdam werd met automatische wapens op de politie geschoten, niemand raakte daarbij gewond. Na de overval volgde een langdurige achtervolging over de snelweg. De overvallers bedreigden de politie op de A2 bij Eindhoven, waarop de achtervolging werd afgebroken. (Redactie)

Bron
Lees ook: Geldtransport Brink's: grote zorgen om vrijlopende daders
Lees ook: Overvallers geldtransport Brink's gepakt, buit terecht
Lees ook: Beloning van 15.000 euro voor gouden tip overval Brink's in Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten