donderdag 8 december 2011

Zwaar stormweer op komst vanuit Verenigd Koninkrijk

© afp

Er is een zware storm op komst vanuit Groot-Brittannië. Hevige rukwinden en regen met kans op onweer teisteren Schotland. Vanavond en vannacht krijgen ook de Lage Landen met storm te maken. Er zijn lokaal rukwinden tot 110 kilometer per uur mogelijk.

Meerdere weerdiensten waarschuwen voor een hevige storm die de komende uren over het land zal trekken. Het KMI verwacht dat de storm in de vroege avond onze kust zal bereiken. Tot de vroege ochtend krijgen we windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur en meer. De kans op windschade is dan reëel. De wind kan ook gepaard gaan met regenbuien en onweer.







Ook weatherservice.be ziet in de weerkaarten potentieel gevaarlijk stormweer voor de Benelux. In Schotland zijn windstoten van 110 tot 120 kilometer per uur geregistreerd. Daar wordt aanzienlijke schade verwacht. Mensen krijgen de raad om binnen te blijven en zich voor te bereiden op stroomonderbrekingen. Scholen kregen het advies dicht te blijven of vroeger te sluiten.

Weermodellen voorzien voor onze gebieden een smalle, maar erg actieve buienlijn met daaromheen zware onweerders, aldus weatherservice.be. Lokaal kunnen windstoten van 110 kilometer per uur voorkomen. Ook Meteoalarm plaatst een waarschuwing voor de Lage Landen, maar geeft vooral een code rood voor delen van Schotland en Ierland. Daar krijgen ze de komende uren nog met extreem stormweer te maken. (gb)

Bron:

Lees ook: Windturbine ontploft en geen elektriciteit door storm met orkaankracht in Schotland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten