vrijdag 6 januari 2012

Joran krijgt vijf dagen om alsnog schuld te bekennen

© anp

Joran van der Sloot heeft zich tijdens de eerste zitting van zijn proces onschuldig verklaard aan moord gevolgd door diefstal. De rechter heeft hem tot woensdag 11 januari de tijd gegeven om hierop terug te komen en te bekennen.
In het geval dat Van der Sloot bekent dat hij Stephany Flores heeft vermoord en vervolgens spullen heeft gestolen, hebben de rechters tot vrijdag 13 januari de tijd om een vonnis te formuleren, zei de openbare aanklager desgevraagd tegen het ANP. In het geval dat hij blijft ontkennen, gaat het proces gewoon door.

Aansturen op doodslag
De eis die het Openbare Ministerie tegen Van der Sloot heeft geformuleerd is 30 jaar gevangenis en omgerekend ongeveer 50.000 euro boete. Als hij bekent, kan daar ongeveer de helft vanaf gaan. Als hij niet bekent, zal de verdediging aansturen op doodslag, waarvoor tussen de 5 en 20 jaar gevangenisstraf staat.






Van der Sloot verscheen tijdens deze eerste zitting van zijn proces met gemillimeterd haar. Hij geeuwde herhaaldelijk terwijl de openbare aanklager en zijn advocaat José Jimenez uiteenzetten dat er getuigen moesten worden gehoord van het hotel waar hij verbleef en het casino waar hij met Stephany Flores pokerde.

De rechter wees hem terecht over zijn nonchalante zithouding en er was wat gedoe over de vraag of hij een vertaler nodig had of niet. Er waren twee vertaalsters aanwezig, een voor Spaans-Nederlands en een voor Spaans-Engels. (ANP/Redactie)

Bron:

Les ook: 'Stephany Flores overleed door klap op haar hoofd'
Lees ook: Joran bekent schuld en betuigt spijt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten