donderdag 5 januari 2012

Jongen doodgemarteld door familie omdat hij heks zou zijn

Een jongen van 15 jaar uit Londen is door zijn zus (28) en haar vriend (27) doodgemarteld omdat ze dachten dat hij door hekserij bezeten was. Het slachtoffer overleed in een appartement nadat hem meer dan 100 verwondingen waren toegebracht, zo melden diverse Britse media vandaag.
De politie trof in het appartement waar de jongen gemarteld werd een tiental bebloede messen, tangen en beitels aan waarmee de jongen waarschijnlijk was gemarteld. Ook heeft het stel geprobeerd het slachtoffer te verdrinken in het bad van de flat. Bloedsporen en uitgeslagen tanden van het slachtoffer werden door het hele appartement aangetroffen.

De zus en haar vriend verdedigden zichzelf door te stellen dat ze zich beschouwden als duivelsuitdrijvers die de kwade geesten bij het broertje moesten uitdrijven. Het stel bleek ook andere familieleden (op bezoek in Londen vanuit Parijs om kerstvakantie te vieren) onder dreiging van geweld, betrokken te hebben bij de misdaden. De zaak kwam aan het rollen toen de zus de hulpdiensten belde omdat haar broer zichzelf zou hebben verdronken in bad.









De aanklager sprak van onbeschrijfelijke wreedheid en geweld, dat het slachtoffer te verduren kreeg. Uit de getuigenissen kwam naar voren dat de jongen meermaals zou hebben gesmeekt voor zijn leven, maar later zou hebben gevraagd 'de trekker over te halen om hem uit zijn lijden te verlossen,' aldus de aanklager.

Het lijkt erop dat de vriend als aanstichter van de martelpartij wordt aangeklaagd. De daders zijn van Congolese afkomst en aanhangers van een religie die Kindoki genoemd wordt. Daarin staat het uitdrijven van boze geesten centraal als een van de rituelen van het geloof. Het gebruik van zeer milde vormen van lichamelijk geweld ter ondersteuning van de rituelen, staat daarin beschreven.

De rechtszaak loopt nog en er is nog geen strafeis uitgesproken tegen het stel.
(Coen Brandhorst)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten