woensdag 4 januari 2012

Telefonist 911 adviseert vrouw (18) op indringer te schieten

Sarah McKinley en haar drie maanden oude zoontje.

Een 18-jarige vrouw uit Oklahoma kreeg bij een inbraak in haar huis van alarmnummer 911 het advies op de inbreker te schieten. Ze schoot de man vervolgens dood. De vrouw was sinds een week weduwe nadat haar echtgenoot aan kanker was overleden op 25 december.
Dat meldt de Amerikaanse zender ABC vandaag. Sarah McKinley was op nieuwjaarsdag alleen thuis met haar drie maanden oude zoontje, toen een man uit de buurt probeerde haar huis binnen te dringen. Hij was daarbij gewapend met een mes.

McKinley had alle deuren en ramen al gesloten, want de man had enkele dagen eerder, bij de uitvaart van Sarah's overleden echtgenoot, al bij haar aangebeld en probeerde toen tevergeefs binnen te komen. Terwijl de man op haar voordeur stond te bonzen belde Sarah 911 om te melden dat haar huis werd belaagd.







Schieten
Sarah vroeg de telefonist om raad. Haar werd verteld dat ze mocht schieten als het leven van haar en haar baby in gevaar kwam. Kort daarop kwam de indringer met een 30 centimeter groot mes in zijn hand het huis binnen, waarop Sarah de man met een pistoolschot doodde.

Ze belde daarop de politie, die haar meenam naar het bureau voor ondervraging. De vrouw zal zeer waarschijnlijk niet worden vervolgd. Een woordvoerder van de plaatselijke politie noemde het terecht dat de vrouw de indringer heeft beschoten. 'Het was hij of mijn kind. Zonder baby zou ik twijfelen of ik moet schieten, maar in dit geval heb ik het juiste gedaan', aldus Sarah.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten