woensdag 4 januari 2012

Dief krijgt gratis een nieuwe iPhone mee naar huis

© ap

De iPhone van Scott Barkley uit Toronto werd gestolen, dus blokkeerde hij de simkaart. Toen de dief van zijn telefoon merkte dat deze daardoor niet meer werkte, kreeg hij zonder problemen een nieuwe mee van Apple.
Barkley kwam daar weer achter doordat hij van Apple een bevestigingsmail ontving, met de mededeling dat hij een afspraak had om eens naar zijn telefoon te laten kijken. De Canadees waarschuwde Apple (en de politie) dat de man of vrouw die zijn telefoon daar kwam afleveren, waarschijnlijk de dief was van zijn toestel, schrijft de Canadese krant The Star.

Maar het officiële beleid van Apple, zo kreeg Barkley te horen, is om zich niet te mengen in diefstallen en andere zaken die de politie beter kan oplossen. De dief, of degene die Barley's toestel van de dief heeft gekocht, kreeg dus een nieuw toestel mee van de Applewinkel, zijn oude werd opgeslagen om opgestuurd te worden voor een servicebeurt. Daar vonden agenten de telefoon.

Barkley: 'De dief heeft zijn telefoon, ik heb de mijne en vanwege hun eigen onverschilligheid is Apple nu een telefoon van 500 dollar kwijt.' (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten