woensdag 4 januari 2012

Tweeling vijf jaar na elkaar geboren

Tweeling Floren en Reuben. © FOTO'S BRUNOPRESS

Vrienden en familie die op kraamvisite komen bij de Engelse Simon en Jody Blake staan versteld als de trotse ouders van pasgeboren dochter Floren vertellen dat het meisje gezond is én ook de tweelingzus is van haar vijf jaar oudere broer Reuben. Beide kinderen van het stel werden geboren uit embryo's die in 2005 werden gecreëerd. Hun gelijke 'verwekkingsdatum' maakt hen officieel een twee-eiige tweeling.

Simon (45) en Jody (38) wilden graag een gezin, maar zwanger worden ging niet vanzelf. Daarom besloten ze een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan. In 2005 resulteerde dat in vijf embryo's.

Twee werden bij Jody in de baarmoeder geplaatst. Zo kwam Reuben op 9 december 2006 ter wereld. De overige drie embryo's werden ingevroren en vorig jaar besloten de ouders te proberen nog een keer zwanger te raken.





Verrast
Slechts één van de drie ingevroren embryo's was nog levensvatbaar. Zo kwam Floren op 16 november 2011 ter wereld. 'De reactie van mensen is leuk om te zien, als we ze vertellen dat we een tweeling hebben. Ze zijn verbaasd en verrast. Natuurlijk konden wij zelf al negen maanden aan het idee wennen,' vertelt de trotse vader aan The Telegraph.

Reuben, die toegaf in eerste instantie liever een broertje te hebben gekregen, is blij met de komst van zijn zusje. 'Hij weet dat ze in een vriezer heeft gezeten, hij maakt er van dat ze tussen de aardappels en kip lag.

Hij is zich min of meer bewust van het feit dat zij zijn tweeling is, maar hij begrijpt natuurlijk niet hoe het allemaal precies werkt,' legt Jody uit. 'Ze lijken veel op elkaar. Reuben was een grotere versie van Floren toen hij werd geboren.' (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten