dinsdag 5 juni 2012

250 euro in België voor wie boerka spot en aangeeft



De organisatie Steden tegen Islamisering, waarvan Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter voorzitter is, looft een premie van 250 euro uit voor wie een boerka op straat ziet en die gaat aangeven bij de politie. De organisatie betaalt de premie uit als de politie daadwerkelijk optreedt tegen de vrouw in boerka. Dewinter noemt de premie 'een ludieke actie' om de aandacht te vestigen op de boerka-kwestie.

'Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd', zegt Dewinter aan de website clint.be.







'Gevangenis in textiel'
In België geldt een verbod op gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka. Afgelopen weekeinde leidde de arrestatie van een gesluierde vrouw tot ongeregeldheden in de Brusselse gemeente Molenbeek.
Dewinter bespeurt een terughoudendheid bij de politie om op te treden tegen vrouwen met een 'rondwandelende gevangenis van textiel'.

De actie gaat niet uit van Vlaams Belang, maar van Steden tegen Islamisering. Die plaatse er een filmpje rond op Youtube. Of er wettelijke bezwaren zijn tegen de actie, weet Dewinter niet. 'Er zullen altijd wel juridische stokken zijn om de hond mee te slaan. Maar niets doen is geen optie. Een gedoogbeleid tegen de boerka kan niet, vandaar deze stimulans. We vragen aan de burger om druk op de ketel te zetten', zegt Dewinter.

'Indien de politie hier niet tegen durft op te treden, is de intimidatie door de radicale moslims geslaagd en halen ze hun slag thuis.' Met deze actie wil hij hier een stokje voor steken.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten