vrijdag 8 juni 2012

Moeder van verkracht meisje uit Kunduz: 'Als daders niet gestraft worden, steek ik haar in brand'

Lal Bibi, een 13-jarig meisje uit een afgelegen dorp in de Afghaanse provincie Kunduz, probeert haar verkrachters voor de rechter te slepen - mannen die waarschijnlijk voor de lokale politie werken. Haar moeder eist gerechtigheid en dreigt haar dochter te vermoorden als de daders niet worden gestraft. Dat meldt Radio Free Europe (RFE).

Bibi werd op 17 mei 's morgens vroeg door een groep gewapende mannen uit huis gehaald. Daarna werd ze vijf dagen lang in een donkere kamer opgesloten, waar ze werd verkracht, geslagen en gemarteld. Na een kleine week werd het meisje langs de weg even buiten haar dorp gedumpt, waar haar familie haar heeft gevonden. Ze herstelt nu in een lokaal ziekenhuis.

De moeder van Bibi zegt dat ze de ontvoerders herkende. 'De lokale politie kwam naar ons huis, hield mij en mijn man onder schot, pakte mijn dochter en reden met haar weg in een pick-up truck', vertelt ze aan RFE.

Wraakactie
Volgens de familie was de hele zaak een wraakactie omdat de neef van het meisje de dochter van een lokale militieman heeft lastiggevallen. Toen de neef het dorp ontvluchtte, werd besloten dat dan maar iemand anders van de familie moest boeten.

Volgens de lokale tribale gebruiken kunnen dergelijke incidenten worden afgekocht met geld, vee of een bruid. De familie weigerde echter, waarop de vader van het meisje dat is lastiggevallen Lal Bibi samen met een groep anderen meenam.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten