vrijdag 8 juni 2012

Ufo-koorts in Midden-Oosten na Russische rakettest

De Israëlische politie is gisteren overspoeld door telefoontjes met betrekking tot een helder spiraalvormig voortbewegend licht met een lange staart. Het licht was te zien tegen de nachthemel, zo hebben meerdere media vandaag gemeld. De vermeende ufo zou te maken hebben met een Russische rakettest.

Het mysterieuze licht is ook opgemerkt in Libanon, Azerbeidzjan, Armenië, Syrië, Turkije en Jordanië. Het niet-geïdentificeerde verschijnsel kan te maken hebben met het uittesten van een intercontinentale ballistische raket (ICBM) door Moskou.

Topol-raket
Het Russische ministerie van Defensie meldde immers succesvol een Topol-raket te hebben uitgeprobeerd. Het projectiel was gelanceerd op de basis Kapoestin Jar en raakte accuraat het hypothetische doelwit in Kazachstan. Topol is een Russisch mobiel strategisch raketsysteem.

Volgens MSNBC.com is zo'n lancering theoretisch waar te nemen in gebieden in het Midden-Oosten en de Kaukasus. Geciteerd door Yetnews zei voorzitter Yigal Pat-El van de Israëlische Vereniging voor Astronomie dat de raket waarschijnlijk onbestuurbaar is geworden en dat de mensen haar resten en brandstof hebben opgemerkt.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten