dinsdag 5 juni 2012

Chauffeur redt passagiers voordat hij zelf sterft

Over helden gesproken: Een Chinese buschauffeur slaagde erin zijn 24 passagiers in veiligheid te brengen nadat een stuk metaal zijn voorruit en zijn lichaam doorboord had. Het projectiel was wellicht afkomstig van een passerende vrachtwagen. Drie dagen later zou Wu Bin aan zijn verwondingen bezwijken.

Het vreemde ongeval gebeurde op de snelweg in de Chinese stad Wuxi. Via de veiligheidscamera is te zien hoe de 48-jarige man na de ontzettend harde klap opvallend kalm blijft: hij parkeert het gevaarte niet alleen veilig op de vluchtstrook, maar waarschuwt zijn passagiers ook nog dat ze moeten opletten bij het uitstappen. Een onvoorstelbare prestatie gezien de pijn die hij op dat moment te verwerken kreeg.

'Ik ben verbaasd dat hij dat nog allemaal kon doen', aldus dokter Fang Zheng. 'Zijn lever was serieus beschadigd en hij had ook drie ribben gebroken. In die omstandigheden lijdt een mens enorm.'

'Enorm verantwoordelijkheidsgevoel'
Zijn collega's reageerden niet zo verrast, al blijft het ook voor hen natuurlijk een huzarenstukje. 'Dit is nog maar eens een bewijs van zijn enorm verantwoordelijkheidsgevoel. De kwaliteit van zijn werk lag bijzonder hoog', haalde Yu Wei de loftrompet boven.

Een passagier die op het moment van de feiten aan het slapen was, prijst Bin dan weer voor zijn moed. 'Ik besefte niet wat er gebeurd was, tot ik de chauffeur plots helemaal onder het bloed zag. Zonder zijn heldendaad hadden hier veel meer doden kunnen vallen.'





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten