zondag 7 oktober 2012

Frankrijk verscherpt veiligheidsmaatregelen om terrorisme

Frankrijk neemt verscherpte veiligheidsmaatregelen vanwege terrorismedreiging. Dat liet president François Hollande zaterdag weten naar aanleiding van de actie tegen terrorisme zaterdag in diverse plaatsen in Frankrijk waarbij een verdachte werd gedood en 11 mensen werden gearresteerd.

De politie kwam in actie in het kader van een onderzoek naar de aanslag op 19 september op een joodse winkel in een voorstad van Parijs, Sarcelles. Onder andere in Parijs en Cannes werden arrestaties verricht. In Straatsburg schoot de politie een 33-jarige man dood. Hij had het vuur geopend toen de politie hem wilde arresteren. Zaterdag werd in de Parijse voorstad Argenteuil een synagoge beschoten.

'De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt de komende dagen', zei Hollande na afloop van een onderhoud met joodse leiders zondag in het Elysée. Hij verklaarde dat de Franse staat klaar was om 'alle terreurbedreigingen te bevechten.' Hij benadrukte dat Frankrijk de grote moslimgemeenschap niet moet stigmatiseren. 'De moslims van Frankrijk zijn ook slachtoffer.'

Bron

1 opmerking:

  1. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
    vakantiehuis dordogne

    BeantwoordenVerwijderen