maandag 8 oktober 2012

Griekse boer met "een jaarinkomen van 497 euro" verduistert 12 miljoen

Om de belasting te ontduiken maken schijnbaar onvermogende Grieken enorme geldbedragen over naar buitenlandse rekeningen. Het toppunt: 12 miljoen euro door een boer die 500 euro per jaar zou verdienen. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

De Griekse krant Ta Nea publiceerde een gecensureerde lijst van Grieken die geld hadden overgemaakt naar het buitenland. Dit deed de krant in opdracht van de Griekse belastingdienst (SDOE). De belastingdienst ontdekte bij een grootschalig onderzoek dat ruim 55 duizend Grieken een bedrag van rond de 22 miljard euro verduisterd hebben.

Het Ministerie van Financiën verklaarde dat al deze mensen binnenkort een brief op de deurmat kunnen verwachten. Een van hen is een boer die beweerde een luttele 497 euro per jaar te verdienen. Totdat bekend werd dat de man 12.587.184 euro naar het buitenland had doorgesluisd.

De belastingontduikers krijgen een boete opgelegd van 45 procent van het verduisterde bedrag. In het geval van de boer bedraagt die boete ruim vijf miljoen euro. Tot op heden heeft de dienst zo'n 15.000 personen gecontroleerd

Bron

1 opmerking:

  1. Griekenland moet eerst alle belastingontduikers aanpakkn en zo een groot deel van de tekorten dekken. Waarom leggen ze geen beslag om de bedragen op buitenlandse rekeningen. Ze doen geen moeite en wentelen de schuld af op de andere landen.

    BeantwoordenVerwijderen