woensdag 10 oktober 2012

Inbraakgolf bij 'superrijke' Nederlanders

De landhuizen van vele tientallen superrijke Nederlanders zijn vorig jaar en dit jaar op systematische wijze leeggeroofd door een bende. De buit bedraagt waarschijnlijk vele miljoenen euro's. Dat stelt RTL Nieuws na onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie wilden niet reageren, omdat de verdachten nog in beperking zitten, stelt RTL.

Het programma zegt bevestiging van de inbraakgolf onder de rijken te hebben van een beveiligingsexpert en een verzekeraar van vermogende particulieren. De inbraken vonden plaats in de vroege avond, vaak terwijl de bewoners thuis waren.

Volgens RTL maken de inbrekers maken vermoedelijk deel uit van een bende van zo'n 15 personen uit de Haagse Spoorwijk, die ruim een week geleden werd opgerold na een actie van de politie in die wijk.







De bende hanteerde een vaste aanpak, aldus RTL Nieuws. Ze braken telkens 's avonds in, nog voordat de bewoners naar bed gingen en het alarm inschakelden. De huizen, die allemaal miljoenen waard zijn, zijn groot genoeg voor de inbrekers om in bijvoorbeeld slaapkamers ongezien hun slag te slaan, terwijl de bewoners beneden zitten. De inbrekers gebruiken geen geweld tegen de bewoners. Hun buit bestaat vaak uit sieraden en geld.

Beveiligingsexpert Raymond van Kooten bevestigt aan RTL dat er een inbraakgolf is geweest. 'De werkwijze is anders dan een paar jaar geleden. Toen werd er ingebroken in de duurste dorpen van Nederland zoals Aerdenhout, Wassenaar en in het Gooi als mensen weg waren. Nu wordt er ingebroken als de mensen thuis zijn en gebeurt het door heel Nederland.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten