zaterdag 1 december 2012

'Maandag spannend winterweer verwacht'

Er staat maandag een 'spannende winterdag' op het programma, meldt weerbureau Weerplaza. De temperatuur gaat flink naar beneden.

 Na een weekeinde met hier en daar winterse buien volgt een nacht naar maandag waarin het droog is en tamelijk helder, aldus meteoroloog Marco Verhoef.

Het zal gaan afkoelen, met op de meeste plaatsen een kwik van een paar graden onder nul. Zondagnacht neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. Die brengt zachtere lucht, maar voordat deze lucht het heeft gewonnen moet er nog wel wat gebeuren.

Eerste sneeuw
Maandagochtend wordt er regen voorspeld in het zuidwesten. Als de neerslag in de loop van de dag naar het noordoosten trekt, kan er natte sneeuw vallen. Vooral voor het noordoosten van het land is het niet uitgesloten dat er eerst ook droge sneeuw valt, die lokaal even blijft liggen. Dat zal volgens Weerplaza de eerste sneeuw van dit jaar kunnen betekenen.

Uiteindelijk wint de zachte lucht en gaat de neerslag overal over in regen. De maxima liggen maandag tussen 4 en 6 graden, maar worden in het oosten en noordoosten pas laat op de dag gehaald. Daarna volgt een nacht zonder vorst en een dinsdag met wat regen.

Later in de week laat het kwik opnieuw een dalende tendens zien. De kans op vorst in de nacht wordt een stuk groter en ook overdag gaan de temperaturen omlaag. Maar of we volgend weekeinde ook echt een flink stuk de winter in duiken, blijft onzeker.

De ontwikkelingen kunt u blijven volgen op de winterpagina van Weerplaza.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten