woensdag 30 januari 2013

België leeft mee met doodzieke baby Lea


De kleine Lea uit Brussel heeft binnen enkele dagen tijd een van de drukst bekeken Facebookpagina's van België op haar naam geschreven. Jammer genoeg om de verkeerde redenen.

De drie maanden oude baby heeft een zieke lever, ligt op intensive care te wachten op een transplantatie en vecht er voor haar leven.

Lea werd geboren op 11 oktober 2012. Op 21 januari gingen haar ouders Julie en Christopher naar het ziekenhuis omdat Lea's buikje opgezwollen was en hard aanvoelde. 'Daar bleek dat Lea een vergevorderde levercirrose heeft. Hoe dat komt, weten de dokters niet. Maar Lea moet heel dringend een nieuwe lever krijgen', zegt vader Christophe.

Tests moeten nu uitwijzen of Julie en Christopher een stukje van hun eigen lever kunnen afstaan. Zo niet, komt Lea op een wachtlijst voor een donorlever. Julie en Christopher kunnen alleen afwachten. 'En dan is het fijn om steun te krijgen van zoveel mensen op Facebook', zegt Christopher. 'Ook al ken je ze niet.'

Sinds maandag heeft de Facebookpagina 'Tous ensemble pour Lea' al meer dan 12.000 volgers. En daar is het de ouders om te doen. Ze vragen geen geld, geen hulp, enkel morele steun. Mensen gaan zelfs zo ver om het ziekenhuis te bellen om zich als donor aan te bieden, maar de ouders hebben via de pagina inmiddels opgeroepen om daar mee te stoppen. 'Ook al waarderen we het gebaar, maar zo werkt het helaas niet.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten